Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 6 februari 2015

Gezonde kipsalon





Ingrediënten:
3 kipfilets, in blokjes gesneden
1 zak voorgekookte kleine krieltjes
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 ui, in halve ringen gesneden
1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen gesneden
1 portie sladressing of  knoflooksaus
1/2 bos lente-ui, in ringen gesneden
Zakje geraspte kaas
Paprikapoeder
Zonnebloem- of arachideolie
4 stuks aluminiumschaaltjes

Bereiding:
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak de kip met wat paprikapoeder, zout en peper op hoog vuur goudbruin.
Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de krieltjes met paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat extra olie toe. Voeg de laatste 2 minuten de paprika en ui toe en bak mee totdat alles gaar is en de groenten zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel de sla over de aluminium bakjes (houd wat sla achter) en druppel er wat dressing overheen.
Verdeel de krieltjes, kip en lente-ui eroverheen en druppel er weer wat dressing over (houd ook wat dressing achter).
Je kunt de salade ook pas over het gerecht verdelen als het uit de oven komt, maar ik vind het juist lekker als de sla zachtjes gesmoord wordt in de sladressing. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en zet de bakjes in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Bron: Keuken Liefde

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.