Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 16 februari 2015

Geroosterde kip met zoete aardappel en rode ui




Ingrediënten:
1 hoevekip
2 rode paprika's
1 limoen
1 plantje koriander
2 cm gember
1 rood pepertje
4 zoete aardappelen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
zwarte peper & zout

Voorbereiding
- Rasp de gember en de schil van de limoen. Pers de limoen.
- Verwijder de zaadjes uit het rode pepertje en snipper fi jn.
- Snipper het knoflook en de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
- Meng 2 eetl. olijfolie met de gember, het rode pepertje, het knofl ook, de koriander, het limoensap en de zeste. Kruid met zwarte peper en zout.
- Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
- Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
- Snij de rode uien elk in 6 partjes.
Bereiding  (30 min.)
(5 min. + 1 u. 10 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk ze met het gembermengsel.
3 Leg de stukken zoete aardappel, rode ui en paprika rond de kip.
4 Besprenkel de groenten met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Zet de ovenschaal 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi goudbruin en volledig gaar is.
Geef er een gemengd slaatje bij.

Bron: Colruyt Culinair

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.