Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 1 februari 2015

Gekarameliseerd Normandisch appeltaartje





Ingrediënten:
125 g boter
125 g amandelpoeder
125 g suiker
25 g bloem
50 g boter (om de taartjes te bestrijken)
4 appels
1 vel bladerdeeg
2 eieren
80 g rietsuiker
1 losgeklopt ei

Bereiding:
Uit een plak bladerdeeg een ronde vorm snijden en deze aan de randen instrijken met een los geklopt eitje.
Een frangipane maken van amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren. Deze ingrediënten mengen tot een homogene massa.
De appels schillen en in gelijke schijven snijden.
De taartbodem insmeren met de frangipane, hierop de appelschijfjes leggen en insmeren met boter.
Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Bestrooien met rietsuiker en met een brander karameliseren.

vtm koken

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.