Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 24 februari 2015

Gehaktballetjes in tomaten courgettesaus




Nodig voor 4 personen:
*Rijst (naar keuze) 250g
*Gehaktballetjes
500 g gemengd gehakt
1 ei
3 el paneermeel
peper & zout
1/4 kl paprikapoeder
1 el gehakte peterselie
1 el boter
*Saus:
1 el boter of olijfolie
1 grote ui, 1 teen look
1 blikje gepelde tomaten  400g
2 middelgrote courgettes
1 bl kippenbouillon
125 g room (soja of light)
1 snuifje komijn
1 el gehakte dille
peper &  zout
Aan de slag:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed en draai er balletjes van ± 3 cm van.
Voor de saus:de ui in ringen snijden en samen met de geplette look glazig laten fruiten.
De courgette in dunnen schijven snijden en samen met de tomaten bij de ui voegen.
Kruiden met bouillonblokje en de komijn. Laat de saus ± 15 min afgedekt sudderen.
Ondertussen de balletjes knapperig bruin bakken in de boter.
De saus verder op smaak brengen, de room toevoegen en even doorroeren
dan in een kom overgieten en hierop de balletjes schikken. Versier met dille.
De rijst kan je apart opdienen.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.