Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 8 februari 2015

Gegratineerde penne met kip




Ingrediënten:
400 g penne
400 g kipfilet
400 blaadjes tomatenblokjes (blik)
200 ml room
100 g gruyère (gemalen)
1 sjalot
1 courgette
2 el marjolein (gehakt)
olijfolie
zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de penne beetgaar in voldoende gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper het sjalotje fijn. Snij de courgette in kleine blokjes. Snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Snij de kipfilet in stukjes.
Fruit het sjalotje in wat olijfolie. Voeg er de kippenblokjes aan toe en bak ze bruin. Doe er de courgette en het chilipepertje bij bak even verder. Voeg er de tomatenblokjes en de room aan toe en breng op smaak met de verse marjolein en zout. Meng er de penne door.
Vet een ovenschaal in en doe er de penne in. Strooi er de gemalen gruyère over en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi begint te kleuren.

Bron: Libelle Lekker

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.