Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 30 maart 2015

Farfalle met scampi





Ingrediënten voor 4 personen
250 g farfalle
1 bosje groene asperges
200 g erwten (diepvries)
500 g scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1 onbehandelde citroen
1 bosje bladpeterselie
1 teentje knoflook
25 g pijnboompitten
2 tomaat, zongedroogde (in olie)
olijfolie
50 g gemalen parmezaan
peper & zout
paprikapoeder

Bereidingswijze:
Maak eerst de peterselie pesto. Pel de knoflook en snijd de tomaatjes in stukjes. Doe ze met de peterselieblaadjes, de pijnboompitten en een paar eetlepels olijfolie in een mengkom. Pureer tot een gladde pasta. Leng aan met olijfolie tot de pesto dik vloeibaar is.
Spoel de asperges. Halveer ze in de lengte. Stoom ze 10 min boven en stoom tegelijkertijd de erwtjes 5 minuten.
Boen de citroen schoon en snij ze in fijne plakjes.
Kruid de scampi met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze heel kort op een hevig vuur, keren en leg daarna er de plakjes citroen bij om kort te laten meebakken.
Kook de pasta beetgaar. Giet ze af en vermeng ze met 2 el peterselie pesto.
Verdeel de pasta, de asperges en de erwtjes over diepe borden. Leg er de scampi bij.
Doe de rest van de pesto en de parmezaan er apart bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.