Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 21 februari 2015

Broccolisoep


... ook voor een tussendoor hongertje :-)



Nodig:
1 grote prei
1 dikke ui
1 teen look
1 stronk broccoli
2 l groente- of kippenbouillon
peper & zout
1/2 kl kruidentuiltje
1/2 tl kerriepoeder
olijfolie

Hoe doe je het?
Snijd alle groenten in grove stukken, van de broccoli houd je een trosje apart voor de garnering.
Pers de knoflook.
Stoof de ui glazig in de olijfolie, met een beetje zout erop en de deksel even op de pan, lukt dat gemakkelijk.
Voeg de geperste look toe en roer even door. De prei bijvoegen en weer eventjes laten stoven.
Dan de broccoli toevoegen (de stam snijd je best iets kleiner) en op een zacht vuurtje ook even laten meestoven. Voeg dan de bouillon toe met de kruiden behalve peper en zout.
Laat het geheel nu een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje.
Mix de soep en kruid dan pas bij met peper en zout naar smaak.
Breng de soep even terug aan de kook om zuurvorming te voorkomen.
Bij het serveren kan je garneren met enkele broccolibloempjes.
Laat de soep voldoende afkoelen vooraleer je ze in porties invriest of in de koelkast plaatst.
Smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.