Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 10 februari 2015

Bloemkool- en paprikasoep


          De verrassende combinatie van paprika en bloemkool zorgt voor een heerlijke smaak!




Wat heb je nodig?
1 el olijfolie of cocosnootolie
1 hele rode ui, fijn gesneden
2 stengels selder
1 l groentebouillon
1 hele bloemkool, in roosjes
1 aardappel in stukken
250 ml melk, mager
500 g geroosterde paprika (uit pot, zonder olie)
1 el basilicum, vers

Instructies
Verwarm de olie in een grote soeppan op middelmatig vuur. Voeg de uien en selder toe. Roer dit zo’n 5 min goed door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool, paprika en de aardappel toe en verlaag het vuur. Laat zo’n 20 min sudderen totdat de aardappel kruimig en zacht is. Roer de melk er door en laat dit nog zo’n 2 min staan.
Eventueel bijkruiden met extra peper en gerookte paprikapoeder.

Mix de soep tot een gladde massa en voeg de basilicum toe. Breng nog even terug aan de kook en dien op met gesnipperde basilicum afgewerkt.

Bron: Weightwatchers

Koken en Kitch





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.