Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 12 februari 2015

Bavarois framboos




Ingrediënten:
3 eieren (enkel wit)
430 g fijne suiker
45 g bloem
60 g amandelpoeder
500 g verse of diepgevroren frambozen (en enkele voor de decoratie)
125 ml slagroom
125 ml roomkaas
300 g fijne suiker
4 blaadjes gelatine

Bereiding:
Klop het eiwit stijf en voeg 30 g fijne suiker toe tijdens het opkloppen. Meng het amandelmengsel voorzichtig.
Giet op een kleine bakplaat (30 x 20 cm) bekleed met bakpapier. Bak 15 min.
Eenmaal afgekoeld, kan je de biscuit met een hart-vormige cirkel (let op dat deze hoog genoeg is) uitsnijden. Behoud enkel de biscuit onder de hartvorm en plaats alles op een serveerschotel.
Uit de rest van het deeg kan je andere kleine vormpjes snijden voor de decoratie.
Mix de frambozen (en zeef het mengsel als je geen zaadjes wil). Voeg hier 300 g fijne suiker toe.
Dip de blaadjes gelatine gedurende 10 min in koud water om ze klaar te maken.
Verwarm, zonder te koken, 4 eetlepels van de coulis in een kleine steelpan en meng de geweekte gelatine erdoor. Giet dit vervolgens bij de rest van de saus en meng.
Vul een slagroomspuit met goed koude slagroom en meng de roomkaas erdoor. Voeg de coulis toe.
Vet de binnenranden van het hart licht in en giet het mengsel er in. Laat het 6 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder voorzichtig de hartvorm en decoreer met de resterende frambozen.

Bron; Tiense suiker

Koken en Kitch



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.