Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 13 februari 2015

Bami schotel


bami goreng djawa


Nodig;
250 g mie
1 eetlepel (zonnebloem)olie
4 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
350 g gesneden prei
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
300 g kipfilet, in reepjes
2 theelepels ketoembar (gemalen koreanderzaad)
1 theelepel djinten (komijn)
1 theelepel sereh (citroengras)
1 eetlepel sambal
3 eetlepels ketjap manis
100 g hamblokjes
150 g gekookte, gepelde Noorse garnalen

Bereiden:
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak die lichtbruin. Voeg de ketoembar, djinten, sereh, sambal en ketjap toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.
Schep de mie, ham en garnalen door het kipmengsel. Laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.