Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 10 februari 2015

Aardappel lasagne met ricotta en spinazie





Ingrediënten voor 4 p:
4 grote aardappels
1 eetlepel olijfolie
600 g verse spinazie
350 g uitgelekt ricotta
peper en zout
20 g boter
2 dl melk
100 g geraspte kaas
extra nodig: inhoud 1,5 l lasagneschaal

Bereiding:
• Warm de oven voor op 180°C.
• Verhit de olijfolie in een pan met deksel.
• Was de spinazie goed en verwijder harde steeltjes. Stoof de spinazie afgedekt op een laag vuur zachtjes met aanhangend water in ongeveer 7 a 10 minuten. Schep hierbij de spinazie af en toe om. Laat goed uitlekken, druk het vocht er goed uit en snij het grof. Schep er de ricotta kaas door en breng op smaak met zout en peper.
• Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes van 3 mm dikte. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel over de bodem 1/3 van de aardappelschijfjes. Spatel hierover een laagje (1/3) van het spinaziemengsel (ongeveer 2 cm dik). Herhaal dit 3 maal.
• Smelt de rest van de boter, voeg de bloem toe en laat op een laag vuur 1 minuut garen.
• Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed met een garde tot een gladde saus. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
• Giet over de aardappel lasagne.
• Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappel gaar is.

Tip: Vervang de ricotta eens door een andere verse zachte kaas.


Bron: aardappels.nl

Koken en Kitch





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.