Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 4 januari 2015

Speltkoekjes





Ingrediënten:
200 gram speltbloem 
75 gram (riet)suiker of 3 el ahornsiroop
100 gram boter (plantaardig)
een handvol rozijnen en/of paar el kokos, wat je zelf lekker vindt. 

Voorbereiding:
Als je rozijnen toevoegt, deze een kwartier in kokend water wellen, uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier. Oven 10 min. op 180°C voorverwarmen.

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten mengen met een lepel en daarna met de hand goed doorkneden. Als het te nat is wat bloem toevoegen, is het te kruimelig doe je er wat margarine bij. Beetje bij beetje, zelf even kijken. Dan of het deeg uitrollen met de deegroller en koekjes snijden/steken met vormpjes of het deeg tot een rol met de hand rollen en plakjes snijden. 
De koekjes plat drukken (handig met een kaasschaaf) en eventueel in een schaaltje kokos drukken van beide kanten.
Je kunt dat ook met suiker doen.
Koekjes op een ingevette bakplaat en 20 min. op 180°C bakken. Dan even wat af laten koelen. 
Warm ook erg lekker ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.