Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 12 januari 2015

Scampi met paksoi en rijst


Ingrediënten: 
500 g scampi
400 g rijst 
Paksoi 
2 teentjes knoflook
1 halve ui
Peper 
2 el olijfolie
Zout en/of bouillonblokje
Five spice powder

Hoe moet het?
Rauwe (gepelde of ongepelde) scampi eerst ontdooien en daarna afspoelen in koud water.
Paksoi snijden en in een vergiet doen. De knoflook, ui en peper fijnsnijden of stampen, vervolgens dit alles in een verhitte pan met olie bakken. Zodra het mooi bruin is voeg je de scampi toe en ongeveer 3-5 min meebakken.
Kook de rijst zoals je dit normaal zou doen.
Intussen ook de gesneden paksoi toevoegen. 1 theelepel five spice poeder toevoegen. Hierin zitten 5 basis smaken: Anijs, venkel, peperkorrels, kaneelschors en gember. Het is geconcentreerd en daarom niet te veel van gebruiken. Klein beetje toevoegen en het is heerlijk!
Zodra de scampi gaar zijn en de paksoi ietwat geslonken is, kan het van het vuur af. Lekkerder is het als je een beetje (kip)bouillon erbij strooit, versterkt de smaak namelijk. De kleur wordt ook mooier, ietsjes donkerder.
Schept rijst op en doe er de scampi met paksoi bij. Eet smakelijk!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.