Peer-yoghurttaart




Ingrediënten:
4 peren
300 g zelfrijzende bloem
1 tl bakpoeder
100 g fijne rietsuiker
3 eieren
75 g boter
1 zakje vanillesuiker van 8 g
250 ml magere (griekse) yoghurt
1 el vloeibaar bak-en braadvet

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd 3 van de vier peren in blokjes.
Doe de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de suikers, eieren, zachte boter en yoghurt in een mengkom. Meng dit alles tot een beslag met de kneedhaken van een mixer of keukenmachine.
Voeg de peerblokjes toe.
Vet een bakvorm in met de vetstof en vul hem met het beslag. Snijd de overgebleven peer in schijfjes en schik ze erop.
Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten in de oven.
Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de cake. Laat afkoelen...
Decoreer met een hart of andere vorm met poedersuiker, hiervoor kan je een sjabloon gebruiken.

Koken en Kitch op facebook

Reacties