Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 29 april 2015

Pastagratin met groentjes en scampi

... een aanrader !!!! 


Ingrediënten:
700 g middelgrote scampi
500 g mediterrane groentemix (tomaat, aubergine, courgette, ui, paprika... vers geneden of ook te vinden in de diepvries in het warenhuis)
1 teentje knoflook 
± 250 g geraspte mozzarella 
300 g penne
800 g tomatenstukjes met basilicum
2 el olijfolie 
1/2 kl paprikapoeder 
Italiaanse mix kruiden
peper & zout

Bereiding:
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Dep droog. 
Snipper het teentje knoflook fijn. 
Kook de penne beetgaar (kooktijd verpakking min 1 minuut)
Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi al roerend tot ze licht rozig zijn (ze mogen nog niet helemaal gaar zijn). Kruid met de Italiaanse mix. Haal de scampi uit de kookpot. 
Doe de groentemix in de kookpot en laat al roerend even stoven in wat olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe, roer om en laat op een matig vuur en zonder deksel stoven gedurende 8 à 10 min. tot u een dikkere groentesaus krijgt. Kruid met de Italiaanse mix, paprikapoeder, peper en eventueel wat zout. 
Meng de uitgelekte pasta door de groentesaus en schep in een ovenschotel of in individuele ovenschaaltjes. Schik er de scampi bovenop en duw even in, bestrooi met een flinke laag geraspte mozzarella. 
Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 5 min en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje. 
Serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood. 
Een aanrader !!!! 




met dank aan Kimberley Lema

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.