Pasta met zalm en spinazie in wittewijnsaus




Ingrediënten:
400 g pasta
300 g verse zalmfilet, in middelgrote blokjes gesneden
1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 glas witte wijn
250 ml room (light soja)
40 g geraspte Parmezaan
180 g verse spinazie, goed gewassen en droog gedept
200 g cherrytomaten, gehalveerd
Olijfolie
Zout en peper uit de molen

Bereiding
Kook de pasta in een ruime pan beetgaar.
Verhit ondertussen de koekenpan met een scheutje olijfolie. Bestrooi de zalmblokjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze op middelhoog vuur even kort aan (de zalm niet helemaal gaar bakken!). Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe en bak in dezelfde pan, op laag vuur, de ui en knoflook, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur dan hoog en blus af met witte wijn. Laat de wijn inkoken, totdat er nog maar een heel klein beetje over is en voeg dan de room en Parmezaan toe. Laat op middelhoog vuur zachtjes pruttelen, totdat de saus iets dikker is.
Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Breng goed op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en verdeel de cherrytomaten en zalmblokjes over de saus. Doe de deksel op de pan en laat kort even mee warmen.
Giet de pasta af (laat een klein beetje kookvocht zitten) en doe terug in de pan. Roer de pasta los met een scheutje olijfolie. Schep de pasta op borden en verdeel de wittewijnsaus met spinazie, zalm en tomaten erover.
Smakelijk!

Keukenliefde

Koken en Kitch

Reacties