Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 7 januari 2015

Pasta met broccoli in mozarella in roomsaus



Ingrediënten

400 gr. pasta | 800 gr. broccoli | 2 bakjes gerookte spekreepjes (zitten aan elkaar vast) | 1 bol mozzarella | 1 flesje kookroom | 200 gr. kleine trostomaatjes | peper & zout | olijfolie | eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte parmezaan

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente in een pan met ruim water en een snufje zout. Wanner het klaar is giet je de pasta af, roer je er wat olijfolie doorheen en laat je het staan met het deksel op de pan. Was de broccoli en snijd hem in roosjes. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze daarna aan de kant in een bakje. Gebruik nu steeds dezelfde pan zonder deze tussendoor schoon te maken: dan mengen de smaken lekker. Verhit wat olie in de pan en sprenkel en er peper overheen: hier leg je de trostomaatjes in. Zet het vuur middelhoog en wacht tot de tomaatjes openbarsten, de smaken trekken nu in de tomaatjes. Wanneer de tomaatjes wat zachter zijn zet je ze aan de kant op een bordje.


Mix in de hoge beker de mozzarella met de kookroom tot een gladde, stevige saus. Verhit opnieuw wat olie in de pan en roerbak hierin de broccoli zo’n 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout. Nu kunnen de spekjes er weer bij en voeg je de roomsaus toe. Laat alles even goed doorwarmen. Schep de pasta op de borden met daarop de broccoli in de saus en maak af met een takje tomaten, wat geraspte parmezaan en als je het lekker vindt pijnboompitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.