Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 16 januari 2015

Ovenschotel van gevulde koolrolletjes met tomatensaus




Ingrediënten voor 4 personen:
1 savooikool of groene kool
50 g spek
350 g gehakt
3 el paneermeel
2 dl kalfsfond
1 tl mosterd 
1 tl paprikapoeder
1 takje tijm
1 el arachide olie
1 dl (magere soya) room
1 blikje tomatenpuree
1 ei
1 ajuin
komijn
peper en zout
muskaatnoot

Bereidingswijze:
Verwijder de harde buitenste bladeren van de kool.
Trek de rest van de koolbladeren voorzichtig los.
Snijd de stronken ervan weg, was de bladeren en laat uitlekken.
Breng water aan de kook en kruid met water en komijn.
Breng aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren gedurende 5 minuten.
Giet al en laat uitlekken.
Maak ondertussen het gehakt op met het ei, het paneermeel, de mosterd, paprikapoeder, tijm, peper en zout.
Het gehakt mag pikant doorsmaken.
Verdeel het gehakt over één of meerdere koolbladeren.
Rol ze op en leg ze dicht tegen een in een ovenschotel.
Snijd het spek in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de ajuin.
Bak het spek en de ajuin aan in de olie.
Roer er de tomatenpuree, de room en de kalfsfond door.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit over de koolrolletjes.
Plaats de ovenschotel gedurende 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Serveer meteen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.