Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 oktober 2015

Ovenschotel met balletjes




Ingrediënten:
400 g gehakt, gemengd
400 g aardappelen (in plakjes)
250 g broccoli (in roosjes)
2 wortelen (in schijfjes)
250 g tomaten (kleine)
citroen zeste (1 kl)
3 eieren
200 ml room
150 g kaas (geraspt)
boter
3 el paneermeel
1 el peterselie (gehakt)
nootmuskaat
peper&zout

Bereidingswijze
Kook alle groentjes beetgaar, ze mogen zeker krokant blijven want ze gaan nog in de oven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroen zeste.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en/of met kruiden naar smaak.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes en groentjes samen in een beboterde ovenschaal.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas. Zet 30 min in de oven.
Garneer met een plukje groen.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.