Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 16 juli 2015

Mozzarella kipgehaktballetjes


jammie!!

 


Ingrediënten:
1/2 kg gemalen kip
2 grote eieren
⅓ kopje opgekruid paneermeel
zout & peper
½ tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde peterselie
½ tl knoflookpoeder
mozzarella balletjes
½ kopje bloem
olijfolie
tomatensaus
verse basilicum, om te garneren

Hoe ga je te werk?
In een grote kom je de gehakt, eieren, paneermeel, Parmezaanse kaas, zout, peper, basilicum, oregano, peterselie, en knoflookpoeder mengen. Vorm het gehakt in kleine balletjes en druk vervolgens een bolletje mozzarella erin. Het gehaktballetje goed dichtrollen zodat er geen kaas uit kan sijpelen. Met vochtige handen lukt dit beter.
Zodra alle gehaktballen klaar zijn, rol ze door de bloem. Schud de overtollige bloem af en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180°C en verwarm een paar el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de eerste helft van de gehaktballen bruin, vaak draaien.
Zodra de gehaktballen bruin, haal ze uit de pan en bak de tweede helft van de gehaktballen.
Doe alle gehaktballen in een ingevette ovenschaal . Plaats in de oven en bak gedurende 15 min.
Terwijl de gehaktballetjes koken, verwarmen van uw saus in een kleine steelpan.
Wanneer de gehaktballen klaar zijn, lepel er de warme tomatensaus over, garneer met basilicum en serveer.


        Koken en Kitch op facebook


1 opmerking:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.