Meringuetaart met chocolade en advocaat




Ingrediënten voor 1 taartje (2-4 personen)
1 eiwit
scheutje citroensap
snufje zout
50 g suiker, plus een theelepel suiker
30 g pure chocolade
125 ml slagroom
extra chocolade om te garneren
advocaat
eetlepel amandelschaafsel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels op het bakpapier. (die van mij hadden diameter van 11,5, 8,5 en 5 cm)

Smelt de chocolade (bijvoorbeeld in de magnetron of au bain marie) en laat het een beetje afkoelen.
Maak de mixer en mengkom met een scheutje citroensap vet vrij. Klop het eiwit met een drup citroensap en een heel klein beetje zout tot pieken.
Voeg hierna de suiker beetje bij beetje toe en mix dit tot de suiker is opgelost en het schuim stijf is geworden. Spatel de gesmolten chocolade door het stijve eiwit.
Vul de cirkels op de het bakpapier met het schuim en verwarm dit 1 uur in de oven.
Laat na het bakken de meringues ongeveer 15 minuten afkoelen door de deur van de oven op een kiertje te zetten.
Haal de schijven meringue voorzichtig los van het bakpapier.
Klop de slagroom op met een theelepel suiker. En smelt nog een beetje extra chocolade.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat ze mooi goudbruin worden.
Plaats de grootste cirkel meringue op een bord en strijk hier slagroom over. ‘Drizzle er chocolade en advocaat over. Plaats de tweede schijf meringue er op en herhaal de stappen. Sluit af met chocolade en advocaat en strooi het geroosterde amandelschaafsel er over.

brendakookt.nl
Koken en Kitch

Reacties