Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 januari 2015

Luikse gehaktballen




Luikse gehaktballen

Benodigdheden:
1.5 kg gehakt
broodkruim
1 ei
5 ajuinen
kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm
6 el baslamico azijn
1/2 à 1 l vleesbouillon
5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen

Voorbereiding:
gehakballetjes prepareren met ei, broodkruim, p&z, muscaatnoot en wild garlic
Bereiding:
De boter laten smelten en de gehaktballen langs alle kanten aanbraden, deze uit de pan halen en de uien glazig stoven met p&z, dan laurier, marjolein en tijm toevoegen. Het geheel blussen met de balsamicoazijn, de bouillon en de siroop. Na even pruttelen de gehaktballen terug bijvoegen, de rozijnen bijvoegen en nog even verder laten sudderen op een zacht vuur. Eventueel de saus binden.
Suggestie:
Opdienen met frietjes.
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.