Lasagne met zalm en spinazie


Ingrediënten:
250 g lasagnevellen
400 g verse zalm (in dunne plakjes gesneden)
3 tomaten
400 g spinazie (diepvries)
1 sjalot
250 g mascarpone
boter
250 cl visfond
cayennepeper
peper&zout

Bereidingswijze:
Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud water liggen tot gebruik.
Zo plakken en scheuren ze niet.
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter, voeg de diepvriesspinazie (gehakt) en de mascarpone toe.
Blus met de visfond en roer tot een dikke saus.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje cayennepeper.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het basilicum en meng met de tomatenblokjes.
Verwarm de oven voor op 200° C. Boter één grote of twee kleinere ovenschotels in.
Leg eerst op de bodem een laagje lasagnevellen. Lepel er wat van de spinazieroom over, verdeel er de rauwe plakjes zalm over en kruid ze met peper en zout. Strooi er wat tomatenblokjes over.
Leg opnieuw een laagje lasagne vellen, spinazieroom, zalm en tomatenblokjes.
Verwerk zo alle ingrediënten, maar zorg ervoor dat je eindigt met de spinazieroom en nog enkele tomatenblokjes.
Bestrooi met de gemalen kaas en zet de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200° C.

www.libelle-lekker.be
Koken en Kitch


Reacties