Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 januari 2015

Kalkoengebraad met hartige groentjes





Benodigdheden:
750g kalkoengebraad                                                                      
2 el provencaalse mosterd                                                      
100 g boter (solo)                                                                    
2 ajuinen                                                                            
2 teentjes look                                                                      
4 dikke wortelen                                                                    
2 paprika’s (rood en geel of oranje)                                          
200 dl kippenfond                                                                  
1 brik Heinz tomato FRITO                                                        
1 klein glas rode wijn                                                          
kruiden: cayennepeper, zeezout, 1 laurier, takje tijm, paprikapoeder,  currypoeder, 1 mespunt gemberpoeder, honing-mosterd van PH, balsamicoazijn

Voorbereiding:
Het gebraad inwrijven met de mosterd,                                            
de paprika’s schillen en fijnsnijden, alsook de ajuinen en de look,                    
de wortelen schillen en in even grote stukjes versnijden,                      
fond opwarmen.    
Bereiding:
De boter laten smelten en het gebraad hierin langs alle kanten aanbraden,
het gebraad uit de pan halen en de fijngehakte groenten aanstoven tot ze glazig zijn en kruiden met zout en de peper,blussen met de fond en het brik tomato, heel even laten sudderen en dan de wijn toevoegen met de tijm en laurier. Even zachtjes laten sudderen en dan afkruiden met de overige kruiden en balsamico naar smaak.
Suggestie: Opdienen met tagliatelle.

Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.