Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 5 januari 2015

Gevulde courgettes op z’n Grieks






Ingrediënten:
500 g bereid gehakt
8 pruimtomaten
4 ronde courgettes
6 takjes platte peterselie
2 takjes munt (vers)
1 sjalot
1 teentje knoflook
10 ontpitte zwarte olijven (of groen)
70 g feta (blok)
1 blokje vleesbouillon
2 el olijfolie
2 el Provençaalse kruidenmix
peper en zout
Voor de kaassaus:
1 el boter
70 g geraspte kaas
3 dl melk
1 el bloem
nootmuskaat

Voorbereiding:
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), snij in blokjes.
- Snij het hoedje van de courgettes en hol grotendeels uit (hou het vruchtvlees apart).
   Kruid binnenin met peper, zout en een snuifje Provençaalse kruidenmix.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie en de munt fijn.

Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de
fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak al roerend tot het korrelig is.
2. Voeg de fijngesnipperde peterselie, munt en 1/4 van de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met 1/2 el Provençaalse kruidenmix en laat 10 min. sudderen zonder deksel. Kruid eventueel bij met peper en zout.
3. Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een kookpot en meng met de bloem. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe tot een gladde saus. Doe er de geraspte kaas bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4. Verkruimel de fetakaas over het gehakt en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de mengeling.
5. Doe de rest van de tomatenblokjes in dezelfde kookpot, samen met het vruchtvlees van de courgettes. Voeg het blokje bouillon toe en de rest van de Provençaalse kruidenmix. Laat 10 min. afgedekt sudderen. Mix de saus fijn.
6. Giet de tomatensaus in een grote ovenschotel en schik er de gevulde courgettes in. Lepel er de kaassaus over.
7. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
8. Zet de schotel ± 55 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de olijven in ringetjes en versier er de schotel mee. Lepel wat saus op elk bord en schik er een gevulde courgette op. Serveer met rijst of brood.

Colruyt

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.