Gevulde champignons op Italiaanse wijze

. . . met pesto (lekker vegetarisch!)


Ingrediënten voor 12 personen
12 champignons (grote)
1 bolletje mozzarella
1 sjalot
4 el groene pesto
1 el peterselie (gehakt)
1 el pijnboompitten
peper&zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en hak de peterselie fijn.
Borstel de champignons schoon. Hak de steeltjes fijn.
Snipper de sjalot. Stoof de snippers in 1 el olijfolie. Doe er de gehakte champignonstelen en peterselie bij, roerbak tot alle vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de mozzarella in miniblokjes en vermeng ze met de steeltjes en de pesto. Vul er de champignonhoedjes mee. Bestrooi met pijnboompitten en zet 10 minuten in de oven.

Bron: libelle-lekker.be

Koken en Kitch

Reacties