Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 27 november 2015

Franse uiensoep

Heerlijk en gemakkelijk recept voor uiensoep met stokbrood met gesmolten kaas!



Ingrediënten:
40 gram boter of margarine
600 gram uien
1 liter vleesbouillon
1 laurierblad
Zout en peper
Stokbrood
Geraspte kaas

Bereiding:
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 20 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en laat 30 min zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de sneetjes stokbrood 5 min in de oven. Schep de soep in ovenvaste soepkommen en de sneetjes stokbrood op de soep. Bestrooi met geraspte kaas en zet nog 5 min in de oven.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.