Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 22 januari 2015

Ferrero Rocher taart


.... een adembenemende taart, ... en lekker!!
Nodig voor Cake:
7 eieren
75 g suiker
200 g gemalen hazelnoten
36 g zelfrijzend bakmeel (3 el)
20 g cacao (3 el)
Extra boter om vorm in te vetten
Bakvorm van ongeveer 20 cm
Crème:
200 g boter op kamertemperatuur
2 flinke eetlepels Nutella
150 g pure chocola
1 doos dessert sigaren
Decoratie:
8 Ferrero Rocher
Zakje decoratie hazelnoten (in stukjes)
2 sigaarkoekjes apart houden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 °C. Beboter het bakblik en bestuif met bloem. Roer in een aparte kom de hazelnoten, zelfrijzend bakmeel en cacao door elkaar. Klop daarna de eieren  en de suiker op hoge snelheid door elkaar tot een witte schuimige massa. Spatel er dan voorzichtig de andere ingrediënten doorheen (de hazelnoten, bakmeel en cacao). Probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Schep het over in het bakblik en bak het in ongeveer 50 min gaar.
Als je er met een saté prikker in prikt, moet hij er schoon uit komen, dan is hij gaar.

Laat de cake 5 minuutjes in de vorm zitten. Haal daarna de buiten ring er vanaf en laat verder afkoelen op een rooster. Als hij afgekoeld is, snijd hem dan 2 keer door midden zodat er 3 gelijke plakken ontstaan. Verkruimel de koekjes, op eentje na. Dit kun je doen door de rolletjes in een afsluitbaar zakje te doen en deze met een deegroller fijngemalen te slaan. Het moet geen poeder worden, maar kleinere stukjes.
Smelt dan de chocolade repen au bain-marie. Laat het geleidelijk een beetje afkoelen. Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de Nutella door. De crème is nu klaar om te gebruiken.

Leg de onderste cakelaag op een bord/schaal. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken koekjes over heen, zodat alles bedekt is. Leg de 2e cakelaag er op en doe precies het zelfde. Dan de 3e cakelaag er als laatst boven op. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje de 8 (uitgepakte) Ferrero Rocher balletjes. En in het midden het overgebleven rolletje, eventueel door tweeën gebroken. Bestrijk de zijkanten van de taart met de hazelnoten, gewoon er tegen aan gooien! Laat de crème uitharden in de koelkast.

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.