Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 12 januari 2015

Citroencupcakes




Ingrediënten:
• 125 g boter
• 4 eieren
• 175 g amandelpoeder
• 225 g suiker
• 4 tl citroenrasp
• 125 g zelfrijzend bloem

voor het glazuur:
• 1 el citroensap
• 100 g poedersuiker
• extra citroenrasp ter decoratie


Bereiding:
cake:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng de boter met de suiker en de citroenrasp.
- Doe de 4 eieren erbij en meng tot een glad beslag.
- Voeg eerst het amandelpoeder toe en daarna ook de bloem. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Vul de cakevormpjes voor ¾ met het deeg en bak in 20 minuten lichtbruin.

glazuur:
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster en meng intussen het citroensap en de gezeefde bloemsuiker tot een glad papje. Voeg eventueel nog iets meer bloemsuiker of citroensap toe om de gewenste consistentie te verkrijgen.
- Bestrijk de cakejes met het glazuur en decoreer eventueel met nog wat extra citroenrasp.

Koken en Kitch

Dille & Kamille


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.