Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 24 maart 2015

Chili con carne


.... een extra warm en lekker recept uit Mexico om makkelijk zelf klaar te maken



Ingrediënten:
- 50 g (ontbijt)spek in blokjes
- 500 g gehakt
- een dikke ui
- twee dikke teentjes knoflook
- anderhalve paprika (geschild)
- 1 el tomatenpuree
- 1 brik Heinz TOMATO met paprika
- 4 kleine (2 grote) tomaatjes in blokjes
   of 1 blik gepelde tomaten en 1 verse tomaat in kleine stukjes
- 1 blik kidney bonen (met nat)
- een blikje maïs
- 1 kleine bokaal compote of compote van een dikke appel
- kruiden: gemberpoeder, worcestersaus, komijn, peper (chili, cayenne), ….
   en zout naar smaak
- 250 g volle rijst (gekookt)

Bereiding:
De spekjes even aanbakken en het gehakt erbij voegen en rul bakken.
De ui fijn snipperen en samen met de fijngehakte look meestoven.
De geschilde en in kleine blokjes gesneden paprika bijvoegen.
De tomatenpuree en tomaten en tomatensaus toevoegen, daarna
de bruine bonen, de maïs en de appelcompote.
De kruiden toevoegen: worcester, gember, komijn, peper, zout.
Dit even laten sudderen om een laag vuurtje.
De gekookte volle rijst toevoegen en een uurtje laten rusten.
Smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.