Provençaalse scampi





Benodigdheden:
32 tijgergarnalen
250 g echte hoeveboter
3 dl olijfolie
enkele opgelegde ontpitte groene olijven
4 à 5 teentjes look
verse kervel - verse bieslook verse basilicum
peper en zout

Bereiding:
- de tijgergarnalen niet pellen wel via een inkeping in de rug het
  darmkanaal verwijderen.
- de een of meerdere ovenschoteltjes met olijfolie insmeren.
- de garnalen op de schoteltjes schikken, bij kruiden met peper en
   zout. Denk eraan de boter bevat al zout.
- olijven fijnsnijden
- de look pellen en fijn snijden
- de kervel, bieslook, en basilicum wassen, drogen en fijn snijden
- de gesneden look verdelen over de schoteltjes
- de verse kruiden, en olijven mengen en verdelen over de schoteltjes
- de boter in kleine stukjes snijden en over de schoteltjes verdelen
- het geheel rijkelijk overgieten met olijfolie. Zorg ervoor dat al de
  kruiden door de olie bevochtigd zijn, eventueel een beetje mengen,
  anders drogen ze te fel uit in de oven.
- schoteltjes afdekken met alu folie
- schoteltjes in een voorverwarmde hete lucht oven plaatsen (180°)
  gedurende  12 a 15 min.
- alu folie wegnemen en nog een vijf minuten verder laten garen.
- heet opdienen met focaccia brood ..... kan je daarna lekker in de
  gesmolten boter soppen.

  Smakelijk!
Koken en Kitch

Reacties