Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 januari 2015

Provençaalse scampi





Benodigdheden:
32 tijgergarnalen
250 g echte hoeveboter
3 dl olijfolie
enkele opgelegde ontpitte groene olijven
4 à 5 teentjes look
verse kervel - verse bieslook verse basilicum
peper en zout

Bereiding:
- de tijgergarnalen niet pellen wel via een inkeping in de rug het
  darmkanaal verwijderen.
- de een of meerdere ovenschoteltjes met olijfolie insmeren.
- de garnalen op de schoteltjes schikken, bij kruiden met peper en
   zout. Denk eraan de boter bevat al zout.
- olijven fijnsnijden
- de look pellen en fijn snijden
- de kervel, bieslook, en basilicum wassen, drogen en fijn snijden
- de gesneden look verdelen over de schoteltjes
- de verse kruiden, en olijven mengen en verdelen over de schoteltjes
- de boter in kleine stukjes snijden en over de schoteltjes verdelen
- het geheel rijkelijk overgieten met olijfolie. Zorg ervoor dat al de
  kruiden door de olie bevochtigd zijn, eventueel een beetje mengen,
  anders drogen ze te fel uit in de oven.
- schoteltjes afdekken met alu folie
- schoteltjes in een voorverwarmde hete lucht oven plaatsen (180°)
  gedurende  12 a 15 min.
- alu folie wegnemen en nog een vijf minuten verder laten garen.
- heet opdienen met focaccia brood ..... kan je daarna lekker in de
  gesmolten boter soppen.

  Smakelijk!
Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.