Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 31 januari 2015

Borrelbrood met kaas, look en ui





Gezellig borrelbrood met kaas, ui en knoflook waar iedereen een stukje uit kan plukken

Ingrediënten:
1 rond stevig brood (ongesneden)
150 g plakken kaas
1 rode ui
2 teentjes knoflook
50 g boter
takjes verse peterselie

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het brood horizontaal in, tot net niet aan de bodem. Snijd ook verticaal in zodat er allemaal vierkantjes ontstaan. Snijd of scheur de kaas in stukken stop in alle gleuven.
Verhit de boter in een pannetje. Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit een minuutje in de boter. Zet het vuur uit en schep de peterselie er door. Verdeel het mengsel, incl de boter, over het brood. Zorg er voor dat de uien en knoflook ook in de gleuven terecht komt.
Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Verwijder de folie en zet daarna nog 5 minuten in de oven. Iedereen kan nu zijn of haar stuk brood er uit trekken. Lekker bij een borrel of bij een kom soep.

Leuke recepten
Budgi                                      

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.