Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 2 december 2015

Bloemkoolmousse met garnalen

... een verfrissende amuse!

Boodschappenlijstje:
Een halve bloemkool
2 ½ dl (light)room of sojaroom
peper & zout
muskaatnoot
cayennepeper
2 eetlepels geknipt bieslook
Voor de garnalen:
150 g garnalen
1 el olijfolie
1 kl anijslikeur
2 el gehakte dille
gemalen roze peperbolletjes

Bereiding :
Meng alle ingrediënten voor de garnalen onder elkaar en plaats in de koelkast om te marineren.
Kook of stoom de bloemkool gaar, giet af in een vergiet en laat afkoelen. Mix daarna fijn met een weinig room. Klop de rest van de room half stijf met peper, zout, cayennepeper en muskaatnoot. Meng daar nu voorzichtig de bloemkool en de bieslook onder. Af kruiden naar smaak.
Schik in de glaasjes of potjes en laat opstijven in de koelkast gedurende 3 uur. Bedek met de garnaaltjes en versier met bieslook.

Tip: Als je niet houdt van anijs, leg je er garnaaltjes op die niet gemarineerd zijn, ook lekker!!


Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.