Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 3 januari 2015

Aardappelgratin met citroen en tijm





Ingrediënten voor 4 personen
2 grote vastkokende aardappels
nootmuskaat
zout en peper
4 takje tijm
schil van 1/2 citroen
1 dl melk
1 el boter

Bereiding:
Warm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels en snij ze in schijfjes van 2 mm. Leg ze in laagjes in de ovenschaal. Bestrooi met wat zout, peper en nootmuskaat. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Rasp een dun laagje van de citroenschil (alleen het geel).
Doe tijm, citroenrasp en de melk in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Giet de hete melk over de aardappels. Zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
Verdeel de boter in kleine blokjes over de aardappels en zet het geheel nog eens 10 à 15 minuten in de oven. Controleer met behulp van een prikkertje of de aardappels gaar zijn.
Tip: Je kunt ook eenpersoonsporties maken in kleine ovenschaaltjes. Houd dan rekening met een oventijd van in totaal 30 minuten.

aardappels.nl

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.