Aardappel-knolseldergratin met truffel





Ingrediënten:
800 g knolselderij
600 g aardappelen
250 ml room (light soya)
100 g gruyèrekaas
4 el truffelpesto (Pesto al Tartufo O&V)
olijfolie met knoflook
zout en zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knolselderij en de aardappelen (met een mandoline) in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in met de olijfolie met knoflook. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Meng de room met de truffelpesto en schenk deze over de aardappels en knolselderij, bestrooi met de gruyèrekaas en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder na ca. 25 min. baktijd de aluminiumfolie.

Oil en Vinegar

Koken en Kitch


Reacties