
Wat heb je nodig voor 10-12 muffins?
180 g havermeel
70 amandelmeel
1 tl kaneel
snuifje zout
100 ml amandelmelk
120 g ongezoete appelmoes
2 flex eggs (of 2 eieren)
2 el ahornsiroop
1 appel
1 handvol ongezwavelde rozijnen
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda + 2 el appelazijn
Crumble
40 g havermeel
70 g amandelmeel
1 el ahornsiroop
40 g plantaardige koude boter
1 flinke snuif zout
Aan de slag!
Voeg alle ingrediënten op de rozijnen en appel na in een diepe kom. Meng dit goed door elkaar tot er een glad beslag.
Snijd de appel in kleine blokjes en schep dit samen met de rozijnen door het beslag. Vet een muffinvorm in en giet het beslag in de bakvormpjes telkens tot 3/4e vol.
Maak dan de crumble door met je handen de ingrediënten door elkaar te mengen tot er grove kruimels ontstaan.
Indien het nog te plakkerig is, kan je wat extra amandelmeel toevoegen.
Verdeel dit over de muffins en bak ze goudbruin in de oven op 170°C voor 30-35 min.
Smakelijk!
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten