APPEL CRUMBLE MUFFIN 🥮

… heerlijk vullend als ontbijt
of tussendoortje 


Wat heb je nodig voor 10-12 muffins?

180 g havermeel

70 amandelmeel

1 tl kaneel

snuifje zout

100 ml amandelmelk

120 g ongezoete appelmoes

2 flex eggs (of 2 eieren)

2 el ahornsiroop

1 appel

1 handvol ongezwavelde rozijnen

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda + 2 el appelazijn


Crumble

40 g havermeel

70 g amandelmeel

1 el ahornsiroop

40 g plantaardige koude boter

1 flinke snuif zout


Aan de slag!

Voeg alle ingrediënten op de rozijnen en appel na in een diepe kom. Meng dit goed door elkaar tot er een glad beslag.

Snijd de appel in kleine blokjes en schep dit samen met de rozijnen door het beslag. Vet een muffinvorm in en giet het beslag in de bakvormpjes telkens tot 3/4e vol.


Maak dan de crumble door met je handen de ingrediënten door elkaar te mengen tot er grove kruimels ontstaan.

Indien het nog te plakkerig is, kan je wat extra amandelmeel toevoegen.

Verdeel dit over de muffins en bak ze goudbruin in de oven op 170°C voor 30-35 min.


Smakelijk!


KokenEnKitch op Facebook 


Reacties