Rozemarijnkip met pasta

 ... een snel kipgerecht met een romige afwerking

Wat heb je nodig voor 4 personen?
500 g kippendij (het vlees)
2 kl gedroogde rozemarijn
400 g spaghetti
2 teentjes knoflook
1 citroen (bio)
400 g kerstomaten (kleurmix)
4 takjes verse rozemarijn
200 g jonge spinazie
350 g burrata
1 kl gerookte paprikapoeder
1 kl gedroogde oregano
1 el boter
olijfolie
peper&zout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met de helft van de gedroogde rozemarijn, geperste knoflook, peper en zout. Bedruppel met olijfolie en zet 20 min in de oven.

Snijd het kippenvlees in hapklare stukken en doe ze in een kom. Kruid de kip met het gerookt paprikapoeder, oregano, de rest van de gedroogde rozemarijn, peper en zout. Laat even rusten.

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in gezouten water. Snijd de citroen in plakjes. Verhit een grote pan met wat olijfolie. Bak er de gekruide kip in en schep uit de pan. Voeg nu met wat extra olijfolie en de boter de citroenplakjes toe aan de pan. Roerbak tot ook de citroen begint te kleuren. Voeg de kip en de spinazie toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken. Voeg de geroosterde tomaatjes toe.

Laat de spaghetti uitlekken en roer door de saus. Werk af met de burrata en verse rozemarijn.

Heerlijk gewoon!

KokenEnKitch op Facebook

Reacties