… een heerlijk, eenvoudig recept met
kippenblokjes en pompoensaus
π π
π Klaar in: 30 minuten
π©π³ Moeilijkheid: makkelijk
π½️ Voor: 2–3 personen
Wat heb je nodig?
• 250 g kippenblokjes
• 200–250 g pasta (penne, fusilli of tagliatelle)
• 300 g pompoenblokjes (butternut werkt ideaal)
• 1 kleine ui, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 100 ml room (of kokosmelk voor een lichtere variant)
• 50 ml kippenbouillon (of water met bouillonblokje)
• 2 el olijfolie of boter
• 1 tl tijm
• 1 tl pompenkruiden
• 1 tl kurkuma
• Zout en peper naar smaak
• Parmezaan of geraspte kaas (optioneel)
• Verse peterselie (optioneel, als afwerking)
Aan de slag!
Kook of stoom de pompoenblokjes in licht gezouten water gedurende ±10 min tot ze zacht zijn en zet opzij.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar houd een kopje kookvocht bij.
Verhit 1 el olijfolie of boter in een pan. Bak de kippenblokjes goudbruin en gaar. Kruid met peper, zout en wat tijm. Haal ze uit de pan en zet opzij.
In dezelfde pan:
• Voeg nog wat olie toe en fruit de ui en knoflook tot glazig.
• Voeg de gekookte pompoen toe
• Roer er de room en bouillon door.
en mix tot een gladde saus.
• Breng op smaak met pompoenkruiden, peper en zout.
Doe de kip terug in de pan bij de saus. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht van de pasta toe om de saus smeuΓ―ger te maken.
Meng daarna de pasta erdoor en serveer warm, bestrooid met Parmezaan en verse peterselie.
Tip!
Heerlijk met een frisse groene salade of geroosterde pompoenpitten erbovenop voor extra crunch.
Kokenenkitch op Facebook

Reacties
Een reactie posten