Kippengehaktballetjes met broccolisaus

 ... troostrijke pasta zit boordevol groenten 

... snel op tafel!


Wat heb je nodig?
250 g kippengehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 handvol basilicum + extra voor de afwerking
1 el amandelmeel
1 broccoli, in roosjes
200 g volkoren (spelt)spaghetti
200 g kastanjechampignons
1 el balsamicoazijn
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
100 ml sojaroom

Aan de slag!
Meng het kippengehakt met de knoflook, het basilicum en het amandelmeel. 
Kruid met peper en zout en rol balletjes en bak deze in een pan met olijfolie.
Stoom de broccoli beetgaar. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Haal de balletjes uit de pan en houd opzij. Voeg een scheutje
olijfolie toe aan de pan en bak de champignons op een hoog vuur. 
Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en een snuifje zout. 
Voeg de balletjes terug toe.
Mix de broccoli in de blender met 2 el Parmezaanse kaas, de sojaroom en 1 el olijfolie. 
Kruid met peper en een snufje zout.
Meng de pasta met de broccolisaus. Serveer met de kippenballetjes en champignons.
Werk af met Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum.

Smakelijk!

KokenEnKitch op facebook


Reacties