Wat heb je nodig?
180 g glutenvrije havermout
100 g glutenvrij havermeel
snuifje zout
2 tl bakpoeder
100 g geraspte appel
80 g (plantaardige) boter of kokosolie
70 g kokosbloesemsuiker
1 ei of 2 el appelmoes
2 tl kaneel
70 g rozijnen of cranberries
grof gehakte nootjes
ei of sojamelk om de koeken mee in te smeren
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 °C onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg plakkerig? Plaats het een uurtje in de koelkast en voeg evt iets meer havermout toe. Is het deeg te kruimelig? Voeg iets meer ei of appelmoes toe.
Vorm 12 koeken en duw ze licht aan met je hand. Maak de koeken niet te dik dan worden ze namelijk niet krokant. Smeer ze in met wat losgeklopt ei of sojamelk en versier ze met wat extra rozijnen/grof gehakte nootjes.
Bak de koeken (in 2 beurten) in ca 15 min goudbruin. Laat ze uitharden buiten de oven. Let op, de baktijd kan per oven en per koek iets verschillen. Het hangt er ook vanaf of je kleine of grote koeken maakt.
Bewaar de koeken in een afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed!
Smakelijk!
Naar een recept van Marike Bol
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten