Vegan linzen burger

... vegan, lekker en gezond! 


Wat heb je nodig?

500 g gele linzen

(200 g walnoten)

2 rode ui, gesnipperd

2 teen knoflook, fijn geperst

12 zongedroogde tomaten, in reepjes

1 el gedroogde bruchetta

1 tl uienpoeder 

1 tl kurkuma

1 tl rozemarijn

4 el rijstmeel

2 el ei-vervanger (no egg)

1 theelepel oregano

zout & peper naar smaak


Aan de slag!

Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet ze af af en spoel ze af met koud water. Snipper de ui en fruit deze samen met de look in een pan met een beetje olie tot de ui glazig begint te worden. Doe de linzen en de walnoten in een keukenmachine en zet deze kort aan totdat het een egaal geheel wordt. Als je van meer structuur houdt, kan je het geheel ook roeren in een grote kom. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Proef en voeg eventueel extra zout, peper of oregano toe naar smaak. Haal nu het geheel uit de keukenmachine en vorm er gelijke burgers van. Dit kun je doen door er een bal van te draaien en deze vervolgens plat te drukken. Doe de burgers ongeveer half uur in de voorverwarmde oven op 180°C oven of bak ze in de pan. 

Uit dit geheel krijg je  ±15 burgers, je kan ze perfect invriezen! Gemakkelijk voor later!

Koken en Kitch op facebook

Reacties