Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 12 juni 2018

Zelf notenmelk maken!

Je kan spelen met de noten die je in huis hebt. 
Je kan kiezen voor 1 soort maar ik heb hier een gemengde notenmelk gemaakt...


Wat heb je nodig?
70 g hazelnoten
30 g cashewnoten (maakt de melk iets romiger)
15 g lijnzaad (goed voor je omega3)
1 l gefilterd water
1/2 tl zeezout
1 tl agavesiroop of een medjoul dadel (als je liever een zoete toets wil)

Aan de slag!
Voeg de noten, lijnzaad en zout samen in een potje en zet onder water. Laat een nachtje weken.
De volgende ochtend giet je het uit in een zift (vergiet) en spoel je de noten en zaden af.
Doe de afgespoelde noten en zaden samen met 700 ml water en agave of dadels in een blender 
en mix ca 2 minuten.
Maak de schone theedoek of kaasdoek nat en leg in een zeef boven een grote schaal. Giet de melk hier in en laat uitlekken. Doe de theedoek dicht en knijp al het vocht er uit.
Je notenmelk is klaar! Bewaar de melk in de koelkast.

Tip!
Het fijngemalen notenpulp kan je zeker nog gebruiken!
... in je smoothie, gedroogd in je granola... 

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.