Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 10 oktober 2017

Rode biet met appel en rozijntjes

... met roodbaarshaasje
een geslaagde combinatie!

Nodig:
1 rode biet, in blokjes gesneden
1 grote wortel, in blokjes gesneden
1 grote stoofappel, in blokjes gesneden
1 handvol rozijnen
enkele el balsamicoazijn, naar smaak
100 ml groentenbouillon
olijfolie
peper & zout

Aan de slag!
Stoof de blokjes rode biet even aan in een scheut olijfolie, voeg er de worteltjes bij en laat even verder stoven, gekruid met een beetje peper en zout. Voeg er na 10 min de stukjes appel bij, deze hebben niet zoveel tijd nodig. Roer even goed door en bevochtig met de groentenbouillon en de balsamicoazijn. Laat het geheel pruttelen onder deksel om te laten garen.
Voeg er de rozijntjes bij en eventueel wat meer vocht want de rozijntjes slorpen veel vocht op.
Controleer of de groentjes beetgaar zijn en voeg naar smaak eventueel nog peper, zout en balsamico bij.
Deze stoofgroentjes gaan zeker goed samen met vis!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Carmela Di Pietro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.