Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 13 augustus 2017

Lasagne van courgette, zalm, ricotta en spinazie

... heerlijk hartig! 

Wat heb je nodig?
2 courgettes, in plakjes gesneden
2 sjalotten, fijngehakt
250 g ricotta
450 g jonge spinazie
200 g gerookte zalm
2 tomaten, in schijfjes gesneden
nootmuskaat
2 teentjes look, geperst
1 kleine el pesto
150 g gratinkaas
olijfolie
peper & zout

Aan de slag!
Snijd de courgette in de lengte in plakken van ±0,5cm en bestrooi ze met zout om het overtollige vocht te verwijderen. Zet ze even aan de kant.
Verwarm een grote pan en bak de gehakte sjalot en look glazig. Voeg er dan de spinazie bij en roerbak tot deze geslonken is. Voeg de ricotta, de helft van de gemalen kaas en pesto toe en breng verder op smaak met peper, zout en muscaatnoot. Dep de courgetteplakjes even droog met keukenpapier.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en beleg met een laag courgetteplakjes. Verspreid hierover een laagje ricotta-spinaziemengel en leg hierop weer een laagje courgetteplakjes.
Leg nu een laagje zalmschijfjes met daarop weer een laagje courgette.
Herhaal dit nog een keertje en eindig met courgette waarover je de rest van je spinazie-ricotta verdeelt. Eindig met een laagje gesneden tomatenschijfjes met hierover de rest van de geraspte kaas.
Plaats gedurende 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C tot de courgette gaar is en de kaas mooi goudbruin.

Klaar voor de oven!
Tip!
Je kan deze schotel op voorhand klaarmaken en later in de oven schuiven, dan moet de schotel wel wat langer in de oven!
Zeer lekker met gebakken krielaardappeltjes!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.