Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 7 november 2016

Bananencake

... lekker gezond als ontbijt of tussendoortje

Wat heb je nodig?
400 ml kokosmelk (1 blik)
400 ml havermoutvlokken
200 ml amandelmeel
zie tip mini maatbeker!
2 grote bananen (waarvan eentje héél rijp!)
1 el honing

Aan de slag:
Snijd de bananen in schijfjes. Meng de havermout met het amandelmeel, de kokosmelken de schijfjes van één rijpe banaan. Je kan dit met de hand doen of in de keukenrobot met de K-haak.
Giet het deeg over in een met ovenpapier bedekte (brood)bakvorm. Werk bovenaan af met de schijfjes van de tweede banaan waarover je een beetje honing borstelt.

Zet 60 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Iedere oven is anders, dus controleer regelmatig!
Laat de cake goed afkoelen, dan stijft hij verder op. Je kan hem bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
Smakelijk!

Tips!
De honing is geen must maar zorgt voor een mooi glansend laagje, het ook wil ook wat! ;-)
Deze mini maatbeker is héél handig bij het afwegen van de ingrediënten!
Je kan de bananencake ook in schijfjes klaar voor gebruik invriezen, lekker makkelijk!

Koken en Kitch op facebook


mini maatbeker














 Recept naar inspiratie van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.