Gegratineerde hespenrolletjes met witloof

... in bloemkoolsaus!

Voor 2 personen:
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 stronken grondwitloof
4 sneden gekookte ham
150g gemalen gratinkaas
amandel- of rijstmelk (ongezoet) of stoomvocht van je groentjes
olijfolie
nootmuskaat
zwarte peper & zeezout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 80°C en grillstand.
Stoom bloemkool en het witloof gaar, prik met een vork in het witloof om te zien of het gaar is.
Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.
Mix de bloemkool in de blender met een scheut stoomvocht, een el olijfolie, een 2-tal el (amandel- of rijst)melk van het witloof en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en een snufje zout. Als je de puree vloeibaarder wenst voeg je nog wat vocht bij.
Meng de bloemkool met de helft van de gratinkaas.
Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel.
Kruid het witloof met nootmuskaat, zwarte peper en een snuif zout, maak er rolletjes mee met de ham, en leg in de ovenschaal.
Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met gemalen kaas.
Zet een kwartiertje in de oven.
Geniet ervan!

Tips:
Bak het witloof eventueel nog even in de pan in wat olijfolie, alvorens de rolletjes te maken.
Je kan deze ovenschotel ook vooraf klaarmaken, alleen moet ze dan langer in de oven om door te warmen en te gratineren.

Koken en Kitch op facebook

Recept naar inspiratie van Sandra Bekkari




Reacties