Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 24 oktober 2016

Gebakken savooikool met zeebaars

... heerlijk gerechtje zo snel klaar!
Wat heb je nodig voor 2?
1/2 savooikool
2 zeebaarsfilets met vel
een handvol bladpeterselie
2 el kappertjes
2 el lichte sojasaus
olijfolie en goede boter
peper & zout
muscaatnoot

Aan de slag!
Snijd de halve savooikool doormidden en kook ze onder deksel gaar in in een kookpot voor de helft aangevuld met water, olijfolie, peper en zout bijgevoegd, dit gedurende 7 min.
Zorg dat je ondertussen de bladpeterselie fijngehakt.
Haal de gaargekookte kool uit de pan en laat even uitlekken.
Smelt de boter samen met de olijfolie in de pan en bak hierin de savooikool mooi bruin op een zacht vuurtje aan beide kanten. Voeg de kappertjes toe en laat even meestoven. Strooi vlak voor het opdienen de bladpeterselie erover. Voeg de sojasaus toe en laat even opkomen.
Schik de savooi mooi op het bord met de vis ernaast en giet er de rest van het sausje over.
Voeg vlak voor het opdienen nog war bladpeterselie toe.

Smakelijk!!

Tip!
Gebruik vooral niet te veel zout want zowel de kappertjes als de sojasaus zijn al heel zout!
Voor de liefhebbers.. lekker met gebakken krielaardappeltjes!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.