Hete bliksem met zoete aardappel

... een klassieker in een gezond jasje 😋
Wat heb je nodig?
voor het gehakt
1 rode ui
1 teentje look
500 g kippengehakt
1 tl paprikapoeder
1 handvol bladpeterselie
voor de appelmoes
3 appels
1 scheutje water
1 tl kaneel
voor de aardappelpuree
5 zoete aardappels
(zwarte) peper&zout
1 el mosterd
1 scheutje plantaardige melk
nootmuskaat
1 appel voor de afwerking

Aan de slag!
Begin met het schillen van de aardappelen, snijd in blokjes en stoom ze in zo’n 10 min gaar.
Stoof de fijngesnipperde sjalot en geperste look glazig in een scheutje olijfolie. Voeg  het kippengehakt bij, kruid met peper, zout, paprikapoeder en de bladpeterselie. Bak het gehakt rul en die het onderaan in de ovenschotel. 
Schil ondertussen 3 appels met schil in blokjes en stoof ze, gekruid met de kaneel in een bodempje water gaar, plet met een vork tot moes en leg in een laagje over het gehakt.
Stamp de gare aardappelen fijn. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper, mosterd muskaatnoot en een geutje melk. Verdeel de puree over de appeltjes en strijk gelijk.
Snijd het laatste appeltje met een mandoline in heel fijne schijfjes en schik ze dakpansgewijs op de aardappelpuree.
Zet de schotel nog een 10 minuutjes in de oven op 180°C en klaar!

Smakelijk!

Tip!
Je kan ook het stoomvocht van je aardappelen gebruiken om de aardappelpuree smeuïger te maken.

Koken en Kitch op facebook

Bron: Receptje van Sandra Bekkari

Reacties