Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 7 juli 2016

Spare ribs met cola!

...njammie op de BBQ!


Wat heb je nodig?
2 el citroensap
25 cl cola (normale, zeker geen light!)
3 el honing
3 el olijfolie met look
3 el sojasaus
70 g tomatenpuree
1 1/2 kg varkensribben natuur
1 stuk verse gember
4 vleesbouillonblokjes
2 l warm water

Aan de slag!
Giet warm water in een grote kookpot, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe er de in stukken van 3 of 4 ribben gesneden spareribs in. Zet een deksel op de pot en laat, na het hernemen van het kookpunt, nog 15 min garen op zacht vuur. Giet ze af.
Doe de honing en het citroensap in een schaal en roer tot een glad mengsel. Voeg dan de tomatenpuree toe, de geraspte gember, de sojasaus, de olie en de cola. Roer, doe er dan de spareribs bij en bestrijk ze goed met de marinade.
Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Laat de spareribs 15 min. grillen op de barbecue of in de oven (voorverwarmd op 180°C), draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
Serveer ze met in de schil gekookte aardappelen, salade, enz.

Tip!
Het voorkoken in de bouillon zorgt voor sappige en tot op het bot gegaarde spareribs, het grillen dient enkel voor het karamelliseren.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.