Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 15 november 2015

Pasta-ovenschotel met broccoli, ham en erwtjes


Ben jij ook zo dol op ovenschotels? 
Dan is dit een verrassend lekker gerecht voor jou!


Ingrediënten:
500 g speltpasta: krulletjes of penne, ....
1 broccoli
200 g diepgevroren erwtjes
2 uien, gepeld en fijngesnipperd
1 flinke teen look, fijngehakt
250 g hamblokjes
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 brik tomatenpassata (500 ml)
1 kl worcestersaus
250 g geraspte kaas
peper&zout
cayennepeper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd van de broccoli de kleine roosjes en schil de broccolistronk. Snijd de stronk in blokjes. Stoom of kook de broccoli beetgaar (zeker niet té gaar!) en giet af in een vergiet en koel onder stromend water. Kook daarna de pasta 'beetgaar', giet ook af en doe bij in het vergiet.
Vang wat kookvocht van je pasta op om je saus eventueel af te werken.
Doe de broccoli, de pasta en de afgespoelde erwten in een ruime kom en roer los met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Roer er de helft van de gerapte kaas onder.
Verhit een pan met wat olie en fruit op laag vuur de uien en knoflook glazig met een snuifje zout.
Voeg de hamblokjes en Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Doe er de tomatenpassata bij en de worcestersaus. Breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en cayennepeper.  Doe eventueel een beetje kookvocht van de pasta bij en laat de saus even sudderen.
Voeg de saus toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak naar smaak!
Doe de pasta met de saus in een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover.
Bak 20-30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

    Smakelijk!!


  Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.